Labels

PM NEGARA MANA NI ?

Tuesday, 8 November 2011

KENAPA PAS TIDAK MAHU BERSATU DENGAN UMNO ?? PAS DAN UMNO MELAYU !!

ASSALAMUALAIKUM...SALAM PERJUANGAN..

  JIKA KITA LIHAT GAMBAR DI ATAS NI RASA SEJUK HATI KITA KAN.. AKU BERSYUKUR JIKA PAS DAN UMDO DAPAT BERSATU KEMBALI UNTUK BERSAMA2 MEMAJUKAN AGAMA BANGSA DAN NEGARA..AKU TERPANGGIL UNTUK MENULIS BAB INI KERANA PENDIRIAN DAN PENDAPAT SEORANG RAKAN FACEBOOKER KITA IAITU leeciousjunior II..
  BAGI PENDAPAT AKU KENAPA LAH PAS TIDAK MAHU MENERIMA UNTUK BERGABUNG DAN BERSATU DGN UMNO/BN YANG SEBANGSA DAN SEAGAMA  DENGANNYA DAN SANGGUP UNTUK BERGABUNG DENGAN DAP YANG MEREKA SENDIRI TAHU DAP ITU BERCITA-CITA UNTUK MENGHAPUSKAN HAK KEISTIMEWAAN ORANG-ORANG ISLAM.. SEDANG KAN MEREKA TAHU BAHAWA UMNO/BN ITU ADALAH SEBANGSA DAN SEAGAMA DENGAN NYA..
   KENAPA PAS MENGATAKAN MENYOKONG PERJUANGAN UMNO ITU HARAM WAL HAL UMNO ITU DI TERAJUI OLEH ORANG MELAYU YANG BERUGAMA ISLAM  SEDANGKAN NIK AZIZ PERNAH MENGATAKAN MENYOKONG DAN MENGANGKAT ORANG BUKAN ISLAM MENJADI PEMIMPIN ADALAH HARAM ??  JADI KENAPA MEREKA SANGGUP UNTUK MENYOKONG DAN BERSATU DENGAN DAP YANG TERANG2 BUKAN ISLAM DAN MENOLAK FATWA NIK AZIZ ?? ADAKAH BENAR PAS MEMPERJUANGKAN ISLAM ATAU SEKADAR MENGIDAMKAN PUTRAJAYA??
  CUBA KITA PERHATIKAN DI MANA KEDUDUKAN PAS DI DALAM PAKATAN !! KITA SENDIRI DAPAT MELIHAT BAGAI MANA DAP MEMERKUDAKAN PAS.. PAS HANYA DI TUNGGANG SEBAGAI KENDERAAN UNTUK DAP MEMENANGI PILIHANRAYA.. KENAPA PAS PERLU TUNDUK DENGAN KENYATAAN DAP ?? DARI MEMPERJUANGKAN NEGARA ISLAM KINI PAS BERALIH ARAH KEPADA NEGARA BERKEBAJIKAN.. ATAS DASAR APA PAS MENUKAR STATEGI PERJUANGAN ?? KERANA DAP SEMEMANGNYA TIDAK MAHU PAS MELAUNGKAN PENUBUHAN NEGARA ISLAM KERANA MEREKA TERANG2 INGIN MENJATUHAKN DAN MENGHAPUS KAN HAK2 KE ISTIMEWAAN ORANG2 ISLAM DI NEGARA INI.( LIHAT APA YANG TERJADI KEPADA SINGAPURA ) HAK2 KEISTIMEWAAN ORG ISLAM MAKIN TERHAPUS.. ADAKAH KITA MAHU MENJADI SEPERTI ITU ?
  JADI BAGI PENDAPAT AKU JIKA PAS DAN UMNO BERSATU MAKA HAK2 KEISTIMEWAAN KITA SEBAGAI BANGSA MAJORITI DI NEGARA INI TIDAK AKAN DI GANGGUGUGAT OLEH DAPig.. MEREKA TIDAK AKAN BERANI UNTUK MEMPERTIKAIKAN HAK2 KITA SEBAGAI ORG MELAYU..  INI NEGARA KITA TANAH MELAYU JADI BANGSA LAIN BOLEH DI KATAKAN ADALAH BANGSA PENUMPANG.. JADI MEREKA TIDAK SEPATUTNYA UNTUK BERANI BERSUARA UNTUK MEMPERTIKAIKAN HAK KITA..
   PAS SEHARUSNYA TIDAK PERLU BERSATU DENGAN PAKATAN.. JIKA PAS DI DALAM UMNO MAKA KEKUATAN BANGSA ITU DAPAT KITA KECAPI BERSAMA.. PAS ISLAM DAN BERBANGSA MELAYU SAMA JUGA DENGAN UMNO JADI TIADA HARAMNYA JIKA KEDUA PARTI INI BERSATU... AYUH PAS BERSATULAH DEMI BANGSA AGAMA DAN NEGARA..

P/S : KORANG RASA JIKA PAS BERSATU DGN UMNO DAPig SIAL NI BERANI X BERSUARA ??

    ~PENA BERDARAH~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Pena Berdarah~

cerita menarik minggu ini

PAPA HOMO

PEMBELA NASIB BANGSA MALAYSIA


SAYA PENYOKONG BN/UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA