Labels

PM NEGARA MANA NI ?

Sunday, 9 October 2011

68 penyokong setia Pas Padang Terap sertai UMNOASSALAMMULAIKUM...SALAM PERJUANGAN..

KUALA NERANG 10 Okt. – Seramai 68 pemuda penyokong setia Pas Padang Terap di kampung Bukit Buluh dan Lubuk Merbau Jaya, Naka dekat sini, menyertai UMNO setelah hilang kepercayaan kepada kepimpinan Pas yang gagal membela nasib orang Melayu di negara ini.
Salah seorang daripada mereka, Mohamad Faizal Mustafa, 29, berkata, beliau menyertai UMNO kerana tidak nampak sebarang perubahan yang dilakukan Pas sejak mentadbir negeri ini serta tidak mengotakan janji yang ditaburkan semasa pilihan raya lalu.
"Saya sertai UMNO disebabkan parti itu lebih banyak menjaga kepentingan dan kebajikan orang Melayu terutamanya mendengar suara dan kehendak generasi pemuda pada hari ini,” katanya kepada pemberita selepas menyerahkan borang keahlian UMNO di Kampung Bukit Buluh, Naka dekat sini malam tadi.
Majlis penyerahan borang tersebur diserahkan kepada Ketua UMNO Bahagian Padang Terap, Datuk Seri Mahdzir Khalid yang turut disaksikan oleh Ketua Pemuda UMNO, Kedah Badrol Hisham Hashim.
Hashim Abdullah, 35, pula berkata beliau menyertai UMNO disebabkan tertarik dengan perjuangan parti itu yang memperjuangkan agama, bangsa dan negara, sekaligus membolehkannya dapat bersama-sama berjuang mempertahankan hak orang Melayu daripada dicemari anasir luar.
Sementara itu Mahdzir berkata, ini merupakan satu petanda baik kerana agenda perjuangan bangsa yang diuruskan UMNO dapat diterima oleh semua lapisan masyarakat.
Katanya kerajaan pusat tidak hanya cakap kosong untuk memberi segala kemudahan kepada golongan muda dari segi pendidikan, kemahiran dan keusahawanan bagi melihat kejayaan mereka.
"Saya lihat penduduk di kampung juga boleh menerima UMNO dan Barisan Nasional sebagai sebuah parti yang boleh menjamin masa depan mereka pada masa akan datang,” kata beliau. - Bernama

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Pena Berdarah~

cerita menarik minggu ini

PAPA HOMO

PEMBELA NASIB BANGSA MALAYSIA


SAYA PENYOKONG BN/UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA