Labels

PM NEGARA MANA NI ?

Saturday, 8 October 2011

FITNAH..FITNAH..FITNAH..DATO HARON DIN PUN DI FITNAH !!

 ASSALAMUALAIKUM. SALAM PERJUANGAN...

 MARI KITA LIHAT BAGAIMANA KEADILANDAILY MEMFITNAH ULAMA MEREKA ?
BERITA DAN SUMBER INI  SAYA AMBIL DARI PORTAL RASMI PKR.. BENARKAH SEPERTI YANG DI DAKWA OLEH MEREKA BAHAWA ULAMA DATO HARON DIN MENGELUARKAN FATWA BAHAWA MEMBACA UTUSAN ADALAH HARAM ?   http://www.keadilandaily.com/haram-baca-utusan-akhbar-fitnah-dr-haron-din/   


DAN INI PULA ADALAH JAWAPAN PASA PERSOALAN TERSEBUT YANG DI NYATAKAN OLEH DATO HARON DIN..
 
Haron Din nafi keluar kenyataan baca Utusan haram
27/04/2011 1:56pm

KUALA LUMPUR 27 April – Timbalan Mursyidul Am Pas, Datuk Dr. Haron Din menafikan ada mengeluarkan kenyataan bahawa membaca Utusan Malaysia sebagai haram dari segi Islam seperti mana yang dilaporkan oleh akbar Suara Keadilan.

Menurutnya, beliau langsung tidak menyentuh bahawa membaca Utusan Malaysia haram sebaliknya mengulas apabila ditanya mengenai berita-berita yang tersebar di negara ini.

"Saya diminta mengulas mengenai berita-berita yang kini tersebar di media massa dan elektronik. Sepanjang ulasan, saya langsung tidak sebut secara khusus seperti dilaporkan Suara Keadilan membaca Utusan Malaysia adalah haram.

"Itu bukan perkataan saya, kita perlu adil kepada semua, saya sendiri baca Utusan, tak kan saya baca saya kata haram. Sebaliknya saya ulas soalan yang ditanya berasaskan kepada al-Quran," katanya di sini hari ini. - Utusan
 

                                                                          ~PENA BERDARAH~ 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Pena Berdarah~

cerita menarik minggu ini

PAPA HOMO

PEMBELA NASIB BANGSA MALAYSIA


SAYA PENYOKONG BN/UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA