Labels

PM NEGARA MANA NI ?

Saturday, 22 October 2011

HASSAN ALI BERSAMA RAKYAT MENYERTAI PERHIMPUNAN SEJUTA UMAT

                                      Ini buktinya Hassan Ali ada bersama-sama Mufti Perak!
   ASSALAMUALAIKUM..SALAM PERJUANGAN..
ALHAMDULILLAH.. BERSYUKUR KITA KERANA HASSAN ALI PUN MENYERTAI PERHIMPUNAN SEJUTA UMAT DAN..NAMPAKNYA HASSAN ALI MENOLAK FAHAMAN POLITIK KERANA AQIDAH ISLAM LEBIH PENTING DARI SEGALA-GALANYA.. DIMANAKAH PEMIMPIN2 PEMBANGKANG YANG LAIN..  KENAPA PERHIMPUNAN YANG DI ANJURKAN OLEH ORG YANG  INGIN MENJATUHKAN ISLAM MEREKA BOLEH TURUT SERTA ??  KENAL KAH ANDA SIAPA AMBIGA DAN APA 14 TUNTUTAN BODOH YANG DI BUAT UNTUK MENJATUHKAN HAK2 KEISTIMEWAAN ORG ISLAM DI MALAYSIA ?? MARI KITA LIHAT TUNTUTAN-TUNTUTAN BODOH DARI AMBIGA YANG BIADAB !!

TUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh... dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.
 
JELAS LAH SEKARANG APA YANG AMBIGA TUNTUT ITU SEBENARNYA INGIN MENGHAPUSKAN HAK2 KEISTIMEWAAN KITA SEBAGAI UMAT ISLAM.. PERSOALAN NYA SEKARANG KENAPA PEMIMPIN2 PAS DAN PKR MENYOKONG PERHIMPUNAN YANG AMBIGA BUAT DAN KENAPA MEREKA MENOLAK PERHIMPUNAN SEJUTA UMAT ?? SEDANGKAN DULU AMBIGA IALAH ORG YANG PALING DI TENTANG OLEH SELURUH UMAT ISLAM TERUTAMA PARTI PAS..WALLAHHUALAM

P/S : DAH JEMPUT PUN TAKNAK DATANG.. NI BUKAN PERHIMPUNAN POLITIK BRO.. KLU AMBIGA JEMPUT BUKAN MAIN BERPULUH-PULUH BAS PEMBANGKANG DATANG.. CUBA TOLAK BAB POLITIK KE TEPI.. YANG PENTING SELAMATKAN AQIDAH ISLAM..TAKBIR !!

~PENA BERDARAH~

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

~Pena Berdarah~

cerita menarik minggu ini

PAPA HOMO

PEMBELA NASIB BANGSA MALAYSIA


SAYA PENYOKONG BN/UMNO DULU KINI DAN SELAMANYA